Monday، ۴ Tir ۱۴۰۳
حانیمو با بررسی نظر متخصصان پوست، حقیقت را درباره ی این افسانه دیرینه مراقبت پوست افشا می کند:
(میانگین زمان مطالعه این مطلب پنج دقیقه است.)
شما در یک شب جمعه در حالی که فیلم جذاب خود را روی تلویزیون و شکلات تخته ای مورد علاقه خود در دست دارید، روی مبل خود لانه می کنید،همه چیز خوب است. اما فقط چند روز بعد متوجه یک جوش کاملاً جدید روی صورت خود میشوید و خود را بابت این لذت کوچک مقصر می دانید. اما آیا واقعا شکلات باعث آکنه می شود؟
در مطالعه ای که در مجله آکادمی پوست آمریکا منتشر شد، به یک گروه از دانشجویان کالج یک تخته شکلات شیری و به گروه دیگر چند دانه ژله ای داد. چهار هفته بعد، آنها آب نباتی را که هر گروه دریافت می کرد، عوض کردند. چهل و هشت ساعت پس از هر دو مورد، یک متخصص پوست، عکسهای شرکتکنندگان را ارزیابی کرد و خاطرنشان کرد که گروههای شکلاتی «افزایش آماری قابلتوجهی در ضایعات آکنه» در مقایسه با مصرفکنندگان دانه ژله داشتند. نویسندگان آن مطالعه فرض کردند که این به این دلیل است که فلاونوئیدهای شکلات می توانند باعث شوند بدن شما سیتوکین های بیشتری آزاد کند، پروتئینی که به سیستم ایمنی شما می گوید برای مقابله با عفونت احتمالی التهاب بیشتری ایجاد کند.
در حالی که در این مطالعه کوچک مطمئناً به نظر می رسد که شکلات شیری در مقابل دانه های ژله ای باعث برون ریزی پوست میشود،اما احتمالا مسأله کمی پیچیده تر است. (مطالعه با ذکر این نکته به پایان می رسد که برای دستیابی به یک اجماع واقعی به تحقیقات بیشتری نیاز است - از جمله مطالعاتی که رژیم غذایی کل شرکت کنندگان را با جدیت بیشتری رصد می کند.) متخصصان پوستی که برای این مسأله با آنها صحبت کردیم توضیح می دهند که این عادلانه نیست که تقصیر را به گردن شکلات به تنهایی بیندازیم.غذاهای زیادی وجود دارد که می تواند در برون ریزی ناگهانی پوست نقش داشته باشد. دکتر Naana Boakye متخصص پوست، تایید میکند شکلاتهای حاوی شیر و قند بالا در این دستهبندیها قرار میگیرند، میگوید: «غذاهای با گلیسمی بالا، غذاهای فرآوری شده و شکر قطعاً محرکهای آکنه هستند».Mona Gohara، متخصص پوست می گوید: «این تنها شکلات نیست، بلکه گروهی از مواد غذایی است که به طور کلی به آن تعلق دارد».
برای درک اینکه دقیقاً چه چیزی در مورد شکر و شیر موجود در شکلات باعث ایجاد آکنه می شود، باید کمی علمی تر بررسی کنیم. دکتر Boakye می گوید: «پروتئین های ایزوله شده در شیر به عوامل رشد شبه انسولین متصل و باعث ایجاد آبشار التهابی بزرگی می شوند که منتهی به افزایش سبوم و ایجاد میکروکومدون ها (آکنه) می شود. طبق گفته آکادمی پوست آمریکا، این "آبشار التهابی" می تواند زمانی اتفاق بیفتد که قند خون شما نیز افزایش یابد. التهاب به نوبه خود باعث تولید بیشتر سبوم (روغن) توسط پوست شما می شود و برون ریزی ناگهانی اتفاق می افتد.
اما در مورد معدود افراد خوش شانسی که به نظر میرسد میتوانند روز خود را در ویلی ونکا (اشاره به فیلم کارخانه شکلات سازی) بگذرانند و بدون جوش بیرون بیایند، چطور؟ دکتر Boakye این مسأله را به ژنتیک مربوط می داند. برخی از افراد میتوانند از خوردن غذاهای شیرین بدون داشتن برون ریزی ناگهانی پوست لذت ببرند، فقط به این دلیل که ژن آنها به این شکل تنظیم شده است. با این وجود رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد قند همچنان میتواند اثرات منفی در سایر نقاط بدن داشته باشد، حتی اگر پوست شما شفاف بماند.
اگر بعد از خوردن مقداری شکلات دچار جوش های اضافی شده اید،متخصصین پوست پیشنهاد می کنند که برای درمان آن ها از روشی که برای جوش های دیگر پیروی میکنید، استفاده کنید. محصولات مراقبت از پوست با مواد فعال ضد آکنه(مانند روغن درخت چای،عصاره چای سبز و...) همراه با محصولات تقویت کننده ملایم مانند مرطوب کننده های بدون عطر بهترین گزینه شما در اینجا هستند. دکتر Boakye میگوید: «استفاده از پاککنندههایی با موادی مانند اسید سالیسیلیک یا بنزوئیل پراکسید ویا حتی یک پاککننده حاوی گوگرد را در نظر بگیرید». این مواد فعال به رفع سریعتر جوشهای قرمز و ملتهب و جوشهای پوستی کمک میکنند.محصولات ضدجوش حانیمو که رضایت بالایی داشته و حاوی عصاره های گیاهی ضدجوش هستند را از طریق لینک زیر مشاهده کنید:
دکتر گوهارا همچنین هشدار میدهد که جوشهای پوستی خود را نچینید و بیش از حد لایهبرداری نکنید، زیرا این امر میتواند باعث تحریک بیشتر پوست شود. دکتر گوهارا میگوید: «پدهای جوش را روی ضایعات بزرگتری که وسوسه میشوید بچینید، قرار دهید». یکی دیگر از گزینه های عالی،شوینده ضدجوش درخت چای لایکو و سرم ضدجوش درخت چای لایکو برای مراقبت از پوست شما در مقابل اکنه است.
اگر می خواهید گهگاهی (یا حتی نسبتاً مکرر) شکلات شیری بخورید، اما از بروز عارضه بالقوه جلوگیری کنید، متخصصان توصیه می کنند هوس های خود را با یک رژیم غذایی سالم و یک روتین مراقبت از پوست مداوم همراه کنید. دکتر Boakye میگوید: «ترکیب برخی از انواع رتینول یا رتینوئیدها همچنین میتواند به ضایعات پوستی حاصل از آکنه، ضایعات قبل از آکنه کمک کند و حتی پیشگیرانه نیز باشد».
علیرغم همه چیزهایی که تا این لحظه نوشتهایم، در واقع حقیقتی در این مورد وجود دارد: دو متخصص پوستی که با آنها صحبت کردیم موافق هستند که شکلات تلخ واقعاً میتواند فوایدی برای مراقبت از پوست داشته باشد. دکتر گوهارا می گوید روزانه یک مربع برای دسر یا دو تا سه بار در هفته برای بهره مندی از مزایای مراقبت از پوست این درمان کافی است. دکتر گوهارا می گوید: شکلات تلخ دارای خواص آنتی اکسیدانی است که می تواند به خنثی کردن رادیکال های آزاد ناشی از نور UV و آلودگی کمک کند.همچنین می تواند رنگ پوست را یکنواخت کند، خطوط ریز را به حداقل برساند و یک اثر جوان کننده کلی بر روی پوست داشته باشد. دکتر Boakye این را تکرار می کند و اضافه می کند که هر چه مقدار کاکائو در شکلات بیشتر باشد، برای پوست شما بهتر است.